PERSBERICHT, Den Bosch 30 september 2015

Vandaag zijn de eerste 10 risico- en verzekeringsadviseurs geslaagd als ‘Gecertificeerd Risk Explorer’. Deze kwalificatie is een nieuw initiatief van Risk Explorer en voorziet in de behoefte bij adviseurs om zich in kwalitatief opzicht te onderscheiden binnen de zakelijke adviesmarkt.

De kwalificatie ‘Gecertifieerd Risk Explorer’ kan worden aangevraagd door risicoadviseurs die binnen hun adviespraktijk gebruik maken van de Risk Explorer adviessoftware. Vandaag was de eerste praktijk-/assessmentdag, waarbij de deelnemers dienden aan te tonen te beschikken over inhoudelijke ‘advieskracht’ en de noodzakelijke adviesvaardigheden. Alle 10 deelnemers zijn na een ‘pittige sessie’ geslaagd.

Structuur en ‘advieskracht’
Casusbehandeling vormt de rode draad tijdens de trainingsdag. De adviseurs moeten ‘live’ laten zien dat ze in staat zijn om in een gesprek met de eigenaar van een complexe onderneming het bedrijfs- en daarmee risicoprofiel zowel ‘breed als diep’ integraal in kaart kunnen brengen.

Robin Drenth, Risk Management Consultant Risk Explorer B.V.: “Dat vormt de basis van ieder risico- en verzekeringsadvies. Bedrijfsprocessen binnen ondernemingen worden steeds complexer, al dan niet in verband met wet- en regelgeving. Ondernemers verwachten dat hun adviseur als geen ander in staat is om hen op dit integrale vakgebied feilloos te adviseren. Dat kan alleen indien op een gestructureerde wijze wordt gewerkt. Het certificaat is een bevestiging voor de ondernemer dat hij aan tafel zit met een in dat opzicht gekwalificeerde risicoadviseur. Daar is deze nieuwe kwalificatie voor bedoeld.”


Onderscheidend vermogen
Binnen de zakelijke adviesmarkt wordt veelvuldig de term ‘risk management’ gebruikt. Het bevestigt de dynamiek en professionaliseringsslag aan binnen het vak. Ieder advies, onafhankelijk van insteek van de adviseur, begint met een zo zorgvuldig mogelijke inventarisatie van het bedrijfs- en risicoprofiel.

Ewout Strijker, directeur Risk Explorer B.V.: “Risicoadviseurs die Risk Explorer gebruiken, bleken een groeiende behoefte te hebben om hun onderscheidende werkwijze kenbaar te maken aan bedrijven. Onderscheidend vermogen wordt steeds belangrijker. ‘Gecertificeerde Risk Explorers’ hebben tijdens het assessment aangetoond in staat te zijn om een op een gestructureerde wijze het bedrijfs- en risicoprofiel van een complexe onderneming in kaart te brengen. Fantastisch om de dynamiek tijdens de training mee te maken. Mooi om te zien is dat er positieve energie wordt ontwikkeld op het moment dat het écht over ons vak gaat!”

Zie ook http://amweb.nl/branche-724322/eerste-tien-geslaagd-als-gecertificeerd-risk-explorer